Intrebări frecvente

În munca mea cu clienții am 7 pricipii călăuzitoare: Profesionalism, Eficiență, Respect, Feedback, Educație,Confidențialitate și Transparență (P E R F E C T)

Profesionalism – Sunt un practician calificat care ajută oamenii să decidă ce anume poate fi mai util pentru ei în situații care le provoacă suferință.
Eficiență – Răspund cu promptitudine solicitărilor, stabilind întâlnirile în funcție de nevoile și timpul clientului.
Respect – Acord o atenție specială păstrării demnității clientului; Păstrez o atitudine de stimă și prețuire indiferent de problema cu care se confruntă clientul.
Feedback – Consider necesar și important ca la sfârșitul fiecărei ședințe clientul să plece cu o concluzie, o idee, care să-i crească starea de bine și echilibrul psihic.
Educație – Informez în mod sistematic clientul despre scopul și beneficiile psihoterapiei; ce este psihoterapia? Cui se aplică? Diferența psihoterapie – psihiatrie etc.
Confidențialitate – Clienții beneficiază de servicii discrete, iar informațiile sunt strict confidențiale.
Transparență – Utilizez un limbaj clar, ușor de înțeles, adaptat situației și nevoilor clientului

Prima ședință:
Prima întâlnire este o discuție de evaluare care durează aproximativ o oră. Pe parcursul ședinței aveți oportunitatea de a prezenta psihologului problemele cu care vă confruntați. Dialogul cu dumneavoastră oferă psihologului posibilitatea de a evalua dacă tratamentul psihoterapeutic este indicat în cazul dumneavoastră și beneficiile pe care le aveți de câștigat dacă faceți psihoterapie. Tot acum vi se aduce la cunoștință că informațiile oferite pe parcursul psihoterapiei sunt strict confidențiale.
Fiecare ședință individuală durează 60 de minute. Ședințele de cuplu sau de familie pot dura între 60 și 120 de minute, în funcție de urgența și gravitatea problemelor discutate. Întâlnirile pot avea loc la sediul cabinetului, la domiciliul clientului (în caz că acesta nu se poate deplasa), sau on-line prin SKYPE (pentru persoanele din alte localități). Numărul ședințelor de terapie depinde de numeroși factori. Scopul meu este să ajut persoanele care solicită terapie să-și recupereze cât mai rapid starea de bine și sănătatea.
Timpul este un element prețios și cu durată limitată. Dacă v-ați programat la terapie și nu puteți ajunge este important să anunțați cu o zi înainte. Altă persoană cu probleme ar putea beneficia de timpul respectiv.
Psihoterapia educă, învață, cum să dobândim și să dezvoltăm cunoștințe și experiențe, cum să aplicăm aceste cunoștințe și experiențe în relațiile cu noi înșine și în relațiile cu lumea, în așa fel încât să obținem un stil de viață sănătos psihic și fizic. Prin intermediul psihoterapiei indivizii învață să se cunoască. Ei descoperă cum să depășească dificultățile prin recunoașterea și dezvoltarea propriilor abilități și puncte forte, care pot modifica sau schimba situația problematică. De exemplu, psihologii pot ajuta oamenii să-și formeze deprinderi mai bune de adaptare și relaționare, să descopere noi căi de construire a încrederii în sine, a capacității de exprimare a emoțiilor și sentimentelor, sau de gestionare a furiei.
Un psiholog este o persoană calificată (studii de psihologie) care posedă toate acreditările (Colegiul Psihologilor) necesare desfășurării activității de asistență și instruire a persoanelor care se confruntă cu dificultăți la care le este dificil să găsească singure soluții de rezolvare. În general, psihologul ascultă, discută, oferă susținere, îndrumă, călăuzește, consiliază clientul și-i construiește încrederea în sine. Psihologul asistă și încurajează clientul să prezinte și să explice problemele sau situațiile care îi produc disconfort. Încrederea este un element esențial în terapie. Psihologul înțelege că unii oameni au dificultăți în a împărtăși cu alții problemele personale. Poate dura ceva timp până când clientul are încredere să discute deschis despre sine și problemele lui. Psihologul nu este un judecător. Psihologul acceptă și înțelege persoana așa cum este ea. El este neutru în relație cu persoana și cu problemele ei și oferă cu compasiune sprijin și suport celor în suferință.
Codul deontologic al profesiei psihologilor cu drept de liberă practică (Cap. V, secțiunea VII, art. 11) stabilește foarte clar că „Secretul profesional este recunoscut ca fiind deopotrivă un drept şi o îndatorire fundamentală a psihologului” Psihologul este obligat prin însăți natura profesiei sale să păstreze secrete informațiile furnizate de client.
Psihoterapia poate schimba modul în care gândești sau simți în legătură cu o situație problematică, dând un nou sens și semnificație experiențelor trăite. Psihoterapia te poate ajuta să devii mai puternic, să te simți mai bine, să înveți să faci cele mai bune alegeri, să te redescoperi. Ședințele psihoterapeutice te pot ajuta să afli cauzele și motivațiile care te-au făcut să te comporți într-un anumit fel în trecut și cum poți evita repetarea greșelilor și a acțiunilor care îți produc suferință. Psihoterapia te poate învăța cum să te maturizezi și să te dezvolți, în așa fel încât să duci o viață fericită.
  • Ai întrebări care te frământă și nu știi la cine să apelezi?
  • Ești prea timid și nu dorești să-ți dezvălui identitatea, dar ai anumite sentimente și emoții pe care nu ți le poți explica?
  • Aici este locul unde poți pune orice întrebări, fără teama că vei fi judecat sau ironizat. Întreabă-mă și îți voi răspune! Vei descoperi că ești tratat cu Respect, Profesionalism si Seriozitate, indiferent de întrebarea pe care o pui, de naționalitatea ta, de vârstă, religie, studii sau orientare sexuală.
Contact