Terapia sistemica de cuplu

Psihoterapie sistemica de cuplu (presupune prezența în terapie a celor doi membri ai cuplului indiferent dacă sunt căsătoriți sau nu)

Unul dintre principalele scopuri ale vieții este de a găsi o altă persoană cu care să împărtășim dragostea și intimitatea. Membrii unui cuplu, solicită ajutor profesionist atunci când propriile capacități de rezolvare de probleme s-au dovedit ineficiente. S-a postulat că dacă membrii cuplului sau ai familiei reușesc să modifice interacțiunile din interiorul sistemului familial sau al cuplului, simptomul, problema se schimbă de asemenea. Terapia de cuplu sistemică are ca scop să ajute clientul și familia acestuia să adopte perspective noi asupra problemei, să atașeze semnificații diferite comportamentelor incriminate, sau să experimenteze căi noi de relaționare cu problema și cu ceilalți. Psihoterapia vă pune la dispoziție modalități și instrumente care vă vor învăța cum să comunicați mai bine pentru a avea o viață de cuplu echilibrată și fericită. Procesul terapeutic poate reprezenta o provocare pentru membrii cuplului, pe parcursul căreia pot apărea emoții și sentimente care contribuie la conștientizarea comportamentelor care au condus la situația conflictuală actuală. În plus, dialogul terapeutic readuce în discuție motivele care au condus inițial la formarea cuplului și care din diverse cauze au fost uitate sau ignorate. Ghidați de psihoterapeut, membrii cuplului vor genera în cadrul conversației terapeutice informații cu semnificații noi, care vor contribui la vindecarea relației indiferent dacă cei doi vor decide sa rămână sau nu în continuare împreună.

Ce obțineti? Achiziționarea unor noi aptitudini care vă vor învăța cum să evitați situații conflictuale viitoare. Calitatea relației se schimbă, viața în doi devenind echilibrată și plină de satifacții. Beneficiile sunt de durată și duc la creșterea calității vieții în general.

Sfatul psihoterapeutului: Nu aștepta să ajungi în impas! Cere ajutor imediat ce observi că ceva nu este în regulă în relația ta. Șansele de recuperare și salvare sunt cu atât mai mari cu cât măsurile preventive sunt luate mai de timpuriu!

”Dragostea nu înseamnă a te uita lung unul la celălalt, ci a te uita împreună în aceeași direcție.” (A. de Saint-Exupery).

TU știi în ce direcție privești?

Mai multe despre Psihoterapie Sistemică